Competitief badminton in nasleep van het COVID-19 virus

De impact van de huidige federale maatregelen genomen in het kader van het wereldwijd oprukkende COVID-19 virus op ons dagelijks leven zijn enorm, ook op onze geliefde badmintonsport. Niemand kan met zekerheid zeggen hoelang deze crisis nog zal duren, waardoor we als federatie vorige week reeds genoodzaakt waren een tijdelijke opschorting van alle competitieve activiteiten door te voeren, en dit tot en met 19 april.

De Technische Commissie van Badminton Vlaanderen heeft na zorgvuldige beraadslaging, waarbij verschillende scenario’s en de impact op huidig en volgend seizoen geanalyseerd werden, de volgende beslissing genomen betreffende de huidige speelvrije periode en de periode die na 19 april volgt:

Competitie:

De competitie voor dit seizoen wordt vroegtijdig stopgezet. Dit wil zeggen dat de afgelaste ontmoetingen in de huidige periode van 12/03 t/m 19/04 alsook de nog te spelen ontmoetingen na 19/04 niet meer zullen plaatsvinden of opnieuw ingepland worden. Badminton Vlaanderen heeft beslist om alle stijgers en dalers te berekenen op basis van de rangschikking na afsluiten van de heenronde om elke ploeg een gelijk aantal matchen gespeeld te laten hebben. Dit betekent dus dat de rangschikking van de ploegen op 31/12/19 zal gelden voor deze berekeningen. Stijgen en dalen zal exact verlopen zoals het normaal op het einde van het seizoen gebeurt.
Eindstand PBA Competitie 2019 -2020

De klassementen die dienen gebruikt te worden voor de basisopstellingen voor volgend seizoen zijn diegene bepaald op 02/03/20 na klassementswijziging. Over de afloop van de Nationale competitie zal na overleg met BBF later gecommuniceerd worden.

Toernooien:

Zoals beloofd bezorgen we jullie een update omtrent de tornooien van de maand mei. De voorbije weken hebben we de corona situatie nauw opgevolgd en zijn we tot de conclusie gekomen dat we de tornooien in juli niet laten doorgaan.

Transferperiode:

De transferperiode zal verlengd worden tot en met 30 juni. Dit houdt in het aanvragen van een transfer, het uitlenen van een speler en de intentieverklaring voor het spelen in het buitenland. Voor transfers naar LFBB geldt de originele deadline van 20 juni.

Ranking:

Alle punten behaald gedurende de periode van afgelastingen op hetzelfde tijdstip vorig jaar zullen overgenomen worden naar dit jaar. Voor competitie zullen dit alle resultaten na 11 maart zijn, voor toernooien is dit van 11 maart tot de datum waarop toernooien hervat worden, ten vroegste vanaf mei dus. De competitieresultaten behaald in de terugronde voor 12 maart blijven ook gewoon meetellen.

Wij hopen met deze mail veel van de vragen die nu onder jullie leven, beantwoord te hebben. Wij beseffen de impact en omvang van dergelijke maatregelen, zeker omdat er na de federale herevaluatiedatum van 5 april nu reeds voor langere afgelastingen gekozen werd. Echter, een ongeziene situatie als diegene waarin ons land momenteel verzeild is, vraagt ongeziene maatregelen, ook op sportief vlak.

Wij hopen dan ook op jullie begrip en kijken met jullie alvast uit naar de eerste dag waarop onze geliefde badmintonsport kunnen hervatten.

Tot slot wensen we jullie allen veel moed en een goede gezondheid in deze zware periode. Samen staan we sterk!

Technische Commissie Badminton Vlaanderen

Niets van 12/07/2020 tot 19/07/2020.