Provinciaal Kampioenschap

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Competitie

Zonder enige verwachtingen gingen we tijdens het WE van 3 en 4 november met z’n zessen naar het provinciaal kampioenschap in OLV Waver.

De eerste die aan beurt mochten waren Jasper en Ivo.  Beide sneuvelden direct bij de enkel.  Hoewel Jasper een beetje teleurgesteld was, mag hij met opgeheven hoofd terugkijken naar zijn wedstrijd.  Hij verloor in drie sets: 20-22, 21-13 en 21-19.

Jasper en Ivo waren nog niet klaar met hun wedstrijd dat Christophe en Thomas H ook al op het veld stonden.  Beiden speelden bij de C1.  Ze wonnen overtuigend hun eerste wedstrijd.  Gelukkig maar, want de volgende zou een pak moeilijker gaan.  Maar beiden hebben hun tweede wedstrijd ook gewonnen.  Thomas met 21-16, 19-21 en 21-3.  Tot groot jolijt van onze trainer Stijn De Schepper won Christophe tegen Bruno De Roy met 24-22, 21-23 en 21-11.

Thomas V die een bye had mocht als laatste aantreden voor zijn enkel bij de B2.  Hij speelde een zeer wispelturige wedstrijd tegen Ronny De Langhe, maar kon deze toch afwerken in twee sets.

Deze drie heren gingen dus door naar de volgende ronde, die op zondag werd gehouden.  Daar mochten Thomas H en Christophe opnieuw eerst aantreden.  Thomas had een minder goede start en moest de duimen leggen tegen Marnix Vrancken.  Christophe won wel en mocht daarna het opnemen tegen Marnix in de finale.  Tot halverwege de derde set liep het gelijk zonder een duidelijk voordeel voor een van beiden.  Maar toen kreeg Christophe enorm last van krampen en kon de wedstrijd niet meer naar zich toe trekken.

Thomas V begon toen net aan zijn halve finale.  Niettegenstaande dat de griep al een beetje de kop opstak, kon hij doorstoten naar de finale.  Deze moest hij spelen tegen Tim Vekemans.  Dit werd ineens zijn eerste finale met referee.  Gelukkig dat er een referee was, want anders waren er heel wat nodeloze discussies geweest over binnen en buiten.  Het bracht rust bij beide spelers.  Thomas won opnieuw in twee sets.  Proficiat aan onze provinciaal kampioen.

De verassing moest nog komen.  Thomas Hens, die sinds lang nog eens met Evelien Verlent had ingeschreven in de gemengde C1, werd ook provinciaal kampioen.

Dikke proficiat aan onze kampioen en vice-kampioen.